Vi var omringade av en ring med dansande tanter



Har ju helt glömt bort och visa fotona från när jag o lina + min familj o en annan familj, chilla i Spanien på sommarlovet. Vi var i Spanien mellan 10-19 augusti och vi bodde i min farmor o farfars sommarstuga i Torrevieja. En vanlig dag var ungefär: bada i havet på förmiddag, frukt, bad i poolen på eftermiddag, linas och mitt balkonghäng och på kvällen gick vi oftast ut och åt. Havet låg cirkus 300 meter ifrån huset, så det var bara att promenera dit och poolen låg på baksidan. Så allt var wunderbart. Annars hann vi med marknaden, vandra till shoppinghuset utan tak "habaneras" och lärt oss spanskdans av några tanter. Jag saknar värmen, havet, poolen och Linas o mitt dagliga balkonghäng.

Tänk er att nyss ha kommit upp från poolen, sätta sig på balkongen med varsin bacardi breezer limon i handen proppad med is, snacka massa strunt med linis samtidigt som vi vräker i oss en chipspåse och kollar på utsikten. Mysigt, varmt, underbart. Så får man dela allt det med sin bästavän, det är ju bara ännu mysigare och underbarare.

PUSSPÅOMVÄRLDEN

Home is when I´m alone with you

Ussh deppar och inser att jag börjar falla in i ett mönster. Sommarlovets spontana äventyrslystna dagar känns över. Har inte stannat på hela sommarlovet och nu när jag står med båda fötterna stilla så börjar jag se hur saker runt omkring mig förfaller. Men jag orkar inte och vill springa runt lite mer.

Dagens repeat låt:


Mina kära stockholmsfjollor!



 
I helgen har jag för första gången:

Åkt tåg helt själv.
Ätit en hel maträtt med kinapinnar.
Badat i mälaren.
Åkt tunnelbana i Sverige.
Ätit på subway.
Seglat.
Nästan vält med en båt.
Haft anknäbb.
Hängt i Kista galleria
Ätit pizza i Helenelund.


Som ni kan läsa ovan har jag gjort massa grejer för första gången denna helg. Sov ju över hos Sofie o vi har varit med om massa äventyr. Grillkväll med härligt folk, hålla sig krampaktigt kvar i sidan på båten medan det far in vatten, ätit kinamat vid mälaren, tagit ett snabbt dopp i Mälaren, shoppat galet mycket, ätit upp en pizza på cirkus 5 minuter och åkte tunnelbana. Det bästa har varit o träffat alla mina kära Stockholmsfjollor som jag har saknat. Puss på Sofie för du är underbar o pusspåomvärlden för livet leker.

Jag tittar alltid ner för att jag är rädd för att se framåt.


Tröja H&M Spanien, byxor jc, ring Spanien

Hejdå Norpan o hejsan storstan.

På rälsen siktar vi mot Stockholm



Packar det sista. Ska ju tillbringa helgen i Stockholm där jag ska hälsa på Sofie som jag inte träffat sen lägret i Skåne. Saknat henne som tusan och om 4 timmar så åker jag. Ska även träffa lite andra saknade stockholmare också och så få vi väl se vad Stockholm har att bjuda på. Kan inte bli annat än lyckat liksom. Har bara lite smått ångest över att åka tåg själv för första gången bara, men det går nog prima.

PUSSPÅOMVÄRLDEN

Hela världen på en o samma plats



Här kommer några av bilderna från jamboree som jag var på i sommras. Det var ett scoutläger i 12 dagar i Skåne med 38 000 scouter från 150 olika länder. Hade så jävla kul o träffa massa nytt underbart folk. Bodde med Stockholmare som skratta åt min "charmiga" Östgöttska med mina mä o dä. Delade en trasig luftmadrass med Sofie som hon på något magiskt sätt alltid rullade ner från mitt i natten. Vi blev kända på campen för vår långa och pilbågsliknande flaggstång. Jag träffa amerikaner som älska ikea, kineser som attackerade Momo, tyskar som vi spelade twister med och så vann vi svenskar mot finnarna i bordshockey. Vi bjöd på falukorv, jag dränkte ansiktet med mjöl och drack något gott gojs som likna chailatte från mexikanarna. Jag lärde mig ett ord på finska och vann över grabbsen på kuddkrig. Jens o Mange gjorde låten "Åååå Jacob, ååå jacob kom hem" som man alltid gick o nynna på. Jag och Sofie sjöng o dansa till PARTIPARTIPARTI och på en av festerna bilda vi tåget med 40 personer där vi gick i spetsen. Jag lärde känna ännu galnare o längre Stockholmare som cykla som idioter o ramlar när dom ser nakna stenstatyer. Men jag kände mig inte så kaxig med mina 169 centimeter runt alla 190+ centemeter pöjkar runt omkring oss. Kvällarna slutade med att kvävas av skratt till dåliga ordvitsar och "det hade ju varit lite jobbigt om det regna". Vi sjöng med till Timbuktu, dansade till Hoffmeastro och skrek rösten av oss till Europe. Allt slutade med fyrverkerier, skratt, tårar o jävlans mycket allsång. I changing the world today with a small step forward.....


One thing you should know nobody loves you like I do



Har säkert tryckt repeat minst 50 gånger ikväll på den här låten, så kände att den var värd att komma upp på bloggen. Underbart bra. Tänkte försöka sova nu, men det känns så ensamt att behöva sova själv. Har ju inte gjort det på 12 nätter. Ensamt att ingen Linis ligger i sängen intill min eller att inte Erik ligger här bredvid så man kan gosa in sig i hans famn. Ensamt. Så nu går väll jag o lägger mig då.

One thing you should know, nobody loves you like I do.

Jag levde varje sekund, skrattade åt lathet och tristess.



Har levt den här sommarn. Har inte hunnit stanna upp o se mig omkring. jobb i 6 veckor med underbara medarbetare. Dagen efter jobbet sluta så drog jag till Skåne på läger där jag trängdes med 38 000 stycken andra scouter från hela världen, delade en trasig luftmadrass, blev vän med Stockholmare som skrattade åt min såkallade "charmiga" östgöttska, såg Europe o Hoffmeastro, fick känna mig som 2.30 meter lång, lära mig finska, parti parti parti, men främst fick jag massa nya underbara vänner och hade så underbart kul. Men efter att sussat i tält i 12 dagar och blivit så hes så jag knappt kunde ge ifrån mig ett ljud så var jag hemma i 3 nätter. Sen begav jag, la familia o linis till Spanien. Sola, bad i hav o pool o lite härligt balkonghäng på det. Jag kom hem igårkväll. Sprang runt o som en duracellkanin hemma o fixa mig på en timme. Drog iväg på fest med linis o cami o fick träffa min älskade pojkvän. Somna tillslut berusad o glad hemma hos min pojkvän med ett leende på läpparna. Ja livet leker.

RSS 2.0